Dış ortamla etkileşimde olan cilt yüzeyinde kalıcı ya da geçici olarak bulunan birçok mikroorganizma deri ve yumuşak doku enfeksiyonuna sebep olur. Neden olduğu tespit edilebiliyor ise ona yönelik tedavi planlaması yapılır.

Chagas Hastalığı bir çok kişinin ölümüne sebep olan tropikal bir enfeksiyon olup tedavisinde antiparaziter ve destekleyici ilaç tedavisi kullanılmaktadır

Kulak memesinde enfeksiyon, kanserleşme, fiziksel travma, alerji kaynaklı sebeplerden dolayı şişme, deri altında bir kitle oluşumu benzeri durumlar oluşabilir. Tedavisi bu kitlenin ortaya çıkma sebebine göre değişiklik gösterir.

Agranülositoz, kemik iliğinin, çoğunlukla nötrofil olmak üzere belirli bir beyaz kan hücre türünü yeterince üretmediği nadir görülen bir durumdur. Tedavisi altta yatan nedene bağlı olarak değişmektedir.

Cereyanda kalmak, oluşturulan hava akımı içerisinde kalan kişiler için kullanılan bir deyim olup, dinlenerek tüm belirtiler geçmektedir fakat ağır koşullarda doktora başvurmak gereklidir.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.