Septisemi vücuda bulaşan mikrobun kana geçip çoğalması durumu olup; tedavisinde farklı tedavi yöntemleri uygulanarak iyileşme gözlemlenebilir.

A grubu streptokok bakterisiyle enfekte olunması sonucu oluşan Nekrotizan Fasiit ciddi bir durumdur ve vakit kaybetmeden erken dönem tedavisinin gerçekleştirilmesi gerekir. 

Lenfadenit, lenf düğümlerinin iltihaplanması ve genişlemesi durumu olup ilaç kullanımı veya cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir.

CMV, herpes virüs ailesinin bir alt çeşidi olup tedavisi; önleyici tedaviler ve aktif olan hastalığa yönelik tedaviler olmak üzere iki çeşittir.

İnfluenza B, kişide grip hastalığının oluşmasına neden olan bir grip virüsüdür. Hastalığın tedavisinde istirahat, şikayetlere yönelik tedaviler ve antiviral ilaç tedavisi yer almaktadır.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.