İltihaplı kızarıklıklar ile yüz bölgesini etkileyen Gül Hastalığı (Rosacea); ilaç, lazer, fotodinamik, cerrahi ve diyet gibi çeşitli yöntemlerle tedavi edilmektedir.

Saç dökülmesi, kafa derisinde dökülme yaşanması olup, medikal ve cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Albino hastalığı, vücutta bulunan melanin pigmentinin azlığından veya hiç olmamasından kaynaklanan bir hastalıktır. Herhangi bir tedavisi bulunmamaktadır.

Cilt kanseri, deri hücrelerinin değişmesi ve kontrolsüz çoğalması ile oluşur. Kanserde erken tanı önemlidir ve erken keşfedilmesi durumunda yaşama şansı daha yüksektir.

Selülit, genellikle deri bütünlüğünü bozan bir nedenden kaynaklı enfeksiyöz bir zemini üzerinden gelişir. Oral tedavi, parenteral tedavi, beta hemolitik streptokok gibi farklı türlere yönelik tedavi seçenekleri vardır.

Dermatoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Dermatoloji ve Cildiye Aynı Mı?

Dermatoloji bölümü, deri ve zührevi hastalıklar bölümü adıyla da bilinir. Aynı zamanda halk arasında yaygın bilinen adıyla cildiye bölümü de denir. Deri, tırnak, saç hastalıkları, kozmetik problemler ya da cinsel hastalıkların teşhis ve tedavileri dermatoloji/ cildiye bölümünün sorumluluğundadır.