Subakut tiroidit, tiroid bezinin iltihaplanması sonucu boyunda yoğun ağrıların olması olup tedavisinde; ilaç kullanımı ve hormon tedavisi kullanılmaktadır.

Şakak, dört kafatası kemiğinin birbirine kaynaştığı bir kesişme noktasıdır ve bu bölgede meydana gelen ağrıya şakak ağrısı adı verilir. Tedavi genellikle altta yatan sebebe göre bir plan uygulanmaktadır.

Gıda boyaları, enfeksiyonlar, parazitler, virüsler, susuzluk, gıda zehirlenmesi gibi durumlarda da yeşil kaka yapılabilir. Genelde altta yatan sebebe göre tedavi planı uygulanmaktadır.

Göbek deliğinden sıvı gelmesi, göbek deliği bölgesinden çoğunlukla sarı-yeşil renkli olmak üzere koyu kıvamlı ve kötü kokulu akıntı oluşması durumudur. Enfeksiyona bağlı ise medikal tedavi yapılabilir.

Mukozalarda meydana gelen sıvı birikmesi sonucunda dilde şişmeler olur. Dilde şişmenin birkaç farklı nedeni olabilir. Tedavisinde adreanalin enjeksiyonları kullanılır.

Dahiliye ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Dahiliye Nelere Bakar? İç Hastalıkları Neye Bakar?

İç hastalıkları (Dahiliye) bölümünde sindirim sistemi hastalıkları (kronik kabızlık, hazımsızlık, reflü vb.), anemiler, hormonal rahatsızlıklar, kanserler, tiroid hastalıkları, şeker hastalığı, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu ve boğaz enfeksiyonunun tedavi edilmemesi sonucu ses tellerine ya da bademciklere yayılması gibi sağlık sorunlarıyla ilgilenir. İç hastalıkları bölümü cerrahi alanını kapsamadığı için fıtık, safra kesesi taşı gibi hastalıklara ise bakmamaktadır. 

Dahiliye Tiroide Bakar Mı?

Dahiliye bölümü, tiroid bezlerinin normalden daha az ya da daha fazla çalışmasına bağlı olarak gelişen sağlık sorunlarıyla ilgilenmektedir. Bu sayede metabolizma hızı düzenlenebilir, organ fonksiyon kayıpları önlenebilir ve genel sağlık durumu korunabilir. 

Genel Dahiliye Nedir?

Yetişkin hastaların gördükleri ilk semptomların izlenmesi, hastalıkların teşhis edilmesi ve gerekli tedavinin uygulanması için başvurulması gereken bölüme genel dahiliye adı verilir. Özellikle tiroid hastalıkları, sindirim sistemini olumsuz etkileyen sağlık problemleri, diyabet, yüksek ateşle seyreden hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları, hipertansiyon, karaciğer, etkileyen hastalıklar ve mevsimsel gripler için genel dahiliye bölümüne başvurulabilir. 

Dahiliye Böbreklere Bakar Mı?

Dahiliye bölümü, tüm vücut sistemleri ve iç organların genel sağlığından sorumlu olan tıp branşıdır. Bu nedenle böbreklerde görülen sağlık sorunlarının teşhis, takip ve tedavileriyle de ilgilenir. Ancak hastalıkların ileri evrede olması halinde üroloji ya da nefroloji bölümlerine hasta sevki gerçekleştirilmektedir. 

Dahiliyeye Aç Mı Gidilir?

Dahiliye muayenesi öncesinde hastanın herhangi birşey yememiş olması ve mümkünse yalnızca su içmiş olması tavsiye edilir. Teşhis için gereken tetkikler yapılırken, genellikle açlık kan değeri seviyelerinin analiz edilmesi gerekir. Bu nedenle tetkik işlemlerinin ertesi güne sarkmaması, hem hastanın hem de sağlık hizmetlerinin meşgul edilmemesi gibi amaçlarla aç gidilmesi önerilmektedir.