Romatoloji Bölümü Hakkında

Adres:

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Balcalı / Adana

Yol tarifi, adresi nerede?

İskelet ve kas sisteminde ortaya çıkan her türlü hastalığın teşhisi, takibi ve tedavisi romatoloji bölümü tarafında yapılmaktadır. Romatoloji, eksiden immünoloji yani bağışıklık bilimi ve dahiliye yani iç hastalıkları bölümlerine bağlı olarak çalışma yürütmekteydi. Ancak günümüzde bir anabilim dalı olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde özel hastaneler, devlet hastaneleri, eğitim araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde romatoloji bölümü bulunmaktadır. Ayrıca yalnızca bu alanda hizmet veren özel klinikler de mevcuttur. 

Romatoloji Bölümü Ne Yapar?

Romatoloji bölümünde; eklemler, kemikler ve yumuşak dokularda görülen sağlık sorunlarının tedavisi yapılmaktadır. Kısacası romatizmal hastalıkların tanı aşamasında romatoloji bölümü uzmanları aşama Bunun yanı sıra genetik bozukluklar nedeniyle ortaya çıkan bağ dokusu sorunları, kas ve iskelet sistemini olumsuz yönde etkileyen bağışıklık sistemi hastalıkları da romatoloji bölümünde görev yapan uzman hekimin görev alanına girmektedir. Ayrıca ağrı şikayeti, duruş bozukluğu, anatomik şekil bozukluğu, şişlik ve hareket kapasitesinde azalma şikayeti ile gelen hastalara da öncelikle romatolojik muayene yapılmaktadır. 18 yaşından küçük olan çocuklarda ise bu hastalıklara çocuk romatoloji doktorları bakmaktadır.

Romatoloji hastalıkları, yalnızca kas ve iskelet sisteminde şikayetlere neden olmamaktadır. Bunun yanı sıra vücut sisteminin farklı bölgelerinde ağrı, fonksiyon kayıpları ve enfeksiyon oluşumuna da yol açabilmektedir. Dolayısıyla romatoloji bölümü; fizik tedavi, algoloji, nöroloji, pediatri ve endokrinoloji ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 

Romatoloji Bölümünde Uygulanan Tedaviler Nelerdir?

Romatoloji bölümünde uygulanan tedavi yöntemleri; ilaç tedavisi, fizik tedavi rehabilitasyonu, eklem içi enjeksiyonları, cerrahi operasyonlar, günlük yaşam alışkanlıklarının düzenlenmesi (duruş bozukluklarının tedavisi, beslenme planı hazırlanması gibi düzenlemeler) şeklindedir.

Bölümde uygulanacak tedaviye, hastalığın türüne ve hastaların genel sağlık durumuna göre uzman hekim tarafından karar verilmektedir. 

Hizmetler:

RF Testi, Laboratuvar Testleri, Hilterapi, ENA Testi, Steroid Tedavisi, Antikardiyolipin, Anti Hav IGG, Schober Testi, Anti Ccp, HLA, ANA Testi, Kortizon İğnesi, Tahlil, Kortikosteroid, Kan Tahlili, ASO, Ürik Asit, Ultrason, Check Up, Homeopati, RF

Hastalıklar:

Omurilik Kireçlenmesi, Poliartrit, Polimiyalji romatika, Fibrozit, Kuğu Boynu Deformitesi, Palmar Eritem, Takayasu Arteriti, Poliarteritis Nodosa, Ayak Hastalıkları, Bağ Dokusu Hastalıkları, Parmak Ağrısı, Wegener Granülomatozu, Koksartroz, Temporal Arterit, Polimiyozit, Parmak Şişmesi, Dermatomiyozit, Reaktif artrit, Psoriatik artrit, Still hastalığı, Sırt Tutulması, Parmak Uyuşması, Dudak Uyuşması, Romatizmal Hastalıklar, Septik artrit, Osteopeni, Otoimmün Hastalıklar, Ayak Üşümesi, Buerger hastalığı, Kas Hastalıkları, Baker Kisti, Paget hastalığı, Raynaud fenomeni, Vaskülit, Sjögren sendromu, Ayak ağrısı, Ayak Bileği Ağrısı, Ürik asit yüksekliği, Topuk ağrısı, Artrit, Romatizma, Akdeniz Ateşi, Kemik erimesi, Fmf hastalığı, Kelebek hastalığı, Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Behçet hastalığı

Anlaşmalı Kurumlar:

Acıbadem Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Ankara Sigorta, Axa Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Groupama Sigorta, Güneş Sigorta, Ergo Sigorta, Eureko Sigorta, Mapfre Sigorta, Halk Sigorta, İş Bankası

Romatoloji Doktorları

Uzm. Dr. Fatih Yıldız
Romatoloji,
Prof. Dr. Eren Erken
Dahiliye, Romatoloji,
Prof. Dr. Süleyman Özbek
Romatoloji,
Uzm. Dr. Didem Arslan Taş
Dahiliye, Romatoloji,
Prof. Dr. Hüseyin T.e. Özer
Romatoloji,