Ruminasyon bozukluğu ağza gelen gıda maddelerinin ağızdan atılması ya da tekrardan çiğnenerek mideye geri gönderilmesi durumudur. Sıklıkla kendi kendine iyileşme gösterebilen bir durumdur.

Ayrılık anksiyetesi kişinin bağlandığı nesneden veya kişiden uzaklaşması veya ayrılması durumunda hissettiği korku, panik ve kaygı halini ifade eden bir terimdir. Tedavide psikoterapi ve ilaç tedavileri uygulanabilir.

Karşı gelme bozukluğu yaşam kurallarına uymama, başkaldırı, aileye ve herhangi bir otoriteye karşı gelme, çabuk sinirlenme ile kendini gösteren bir davranış bozukluğudur. Tedavisi anne, baba, psikiyatrist ve psikolog ile iş birliği içinde yürütülmesi büyük önem taşır.

Gece terörü, uykuya daldıktan 1-2 saat sonra, derin uyku evresinde meydana gelirken, engellenemeyen anormal davranış ve hareketlere sebep olur. Tedavi hipnoz, gevşeme terapisi, biofeedback ve bilişsel davranışçı terapilerle uygulanır.

Kaka tutma problemi, psikolojik bir tutum sergilese de durumun altında ciddi sağlık problemleri de yatabilir. Krem tedavisi, ilaç tedavisi, diyet tedavisi ve psikolojik tedavi gibi birçok tedavi uygulanabilir.