Yumurta alerjisi, hastanın yumurta yediği takdirde vücudunun aşırı tepki göstermesi olup, tedavide en iyi yöntem yumurta yememektir. Bunun dışında ilaç tedavisi de uygulanmaktadır.

Alerji, kişinin vücudunun normalde bir reaksiyon göstermemesi gereken durumları anormal olarak sergilemesidir. İlaç tedavisi, diyet, yaşam tarzı değişiklikleri, losyonlar ve kremlerle tedavi edilebilmektedir.

Anjioödem, belli bir bölgede, daha çok alerjen kökenli, kısa süreli şişliklerin oluşması olup, tedavisinde; ilaç kullanımı ve atakları önleyici tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Kişinin; kedinin tüyüne, cildine, idrarında bulunan bir proteine karşı hassasiyetinin bulunması ve bunun sonucunda vücudundaki değişimlerdir. Genellikle ilaç tedavisi kullanılmaktadır.

Süt alerjisi, bebeğin süt ve süt ürünleri tükettikten sonra vücudunun göstermiş olduğu alerjik reaksiyon olup, bebeğin beslenme düzeni bu alerjiye uygun şekilde düzenlenmelidir.

Çocuk İmmünolojisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Alerji Testi Kaç Yaşında Yapılır?

Alerji testleri temelde tüm yaş gruplarına uygulanabilir. Ancak bebekler ve çocukların gelişim/ büyüme süreçleri devam ettiği için vücutlarında görülen değişimler çok sık yaşanır. Bu nedenle alerji testleri için en uygun yaşın 2 olduğu belirtilir. Alerjiye bağlı olarak görülen reaksiyonlar ve şikayetler çok şiddetli seyrediyorsa, 1 yaş ya da daha erken dönemlerde yapılması gerekecektir.