Bacak Kalınlaştırma Nedir?

Çarpık veya estetik açıdan orantısız bir görünüme sahip kişilerin bacaklarına yapılan ekstra dolgular ile bacağın düzeltilmesi işlemine bacak kalınlaştırma adı verilmektedir.

Bacak kalınlaştırma, çarpık veya estetik açıdan orantısız bir görünüme sahip kişilerin bacaklarına yapılan ekstra dolgular ile bacağın düzeltilmesi işlemine verilen isimdir. İşlem esnasında amaç, hastanın bacaklarındaki orantısızlığın tamamen giderilmesi ve hastanın bacaklarında estetik açıdan hoş bir görünüm sağlanmasıdır. Bacaklar, kişilerin en çok belirgin olan ve kıyafetlerin de üzerinden şekil olarak görülebilen bölgeleridir. Bu sebeple bu bölgede oluşan bozukluklar bireylerde ciddi estetik kaygılara sebebiyet verebilmektedir. İşlem öncesinde hastanın bacakları detaylı bir şekilde inceleniyor ve ciddi bir estetik sorun olup olmadığı saptanıyor. İşlem aşağıdaki bireyler için uygun görülüyor:

  • Çöp bacak(ince bacak),
  • Çarpık bacak,
  • Asimetrik bacak,
  • Parantez bacak 

Bu tip bacak yapısına sahip bireylere kolay bir operasyon ile müdahale edilebiliyor ve bacakta dolgu sayesinde kalınlaşma sağlanabiliyor. Genellikle işlem için kullanılacak olan dolgu maddesi hastanın vücudundaki farklı bir bölgedeki yağlar alınarak kullanılıyor. Bu sebeple bu işlem çoğu zaman farklı bir bölgede yapılan liposuction işlemini de kapsıyor. Fakat bacak kalınlaştırma işlemi yağ hücreleri kullanılmadan da gerçekleştirilebiliyor. Hastanın muayenesi sırasında kendisine en uygun yöntemin seçilmesi operasyon başarısında son derece önemli bir rol oynuyor.

Bacak Kalınlaştırma Yolları

Bacak kalınlaştırma estetiği hastanın ihtiyacı olan miktara bağlı olarak üç farklı şekilde yapılabilmektedir. Bu işlemler aşağıdaki gibidir:

İşlemler hastaya özel olarak yapılmakta ve her yöntem her hastaya uygulanamamaktadır. Bu sebeple operasyon öncesi hastanın talebi doğru anlaşılmalı ve kendi talebi doğrultusunda en sağlıklı yöntem hastaya sunulmalıdır. İşlem fiyatları da uygulanacak doza ve seçilecek olan yönteme göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra her işlemin iyileşme süreci farklı ilerlediğinden dolayı hasta bu konuda net bir şekilde bilgilendirilmelidir.

Bacak Kalınlaştırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hastalarda görülen en büyük şikayet bacak bölgesinin aşırı ince olmasından dolayı vücudun diğer bölgelerinin de estetik açıdan görüntüsünün etkilendiğidir. Bu sebeple hastalar herhangi bir iz kalmayacak şekilde en pratik ve doğru yöntemi tercih etmek isterler. Bacaklar özellikle yaz aylarında açıkta tutulduklarından dolayı dış görünümü yüksek ölçüde etkileyen bölgelerdir. Bu sebeple operasyonun son derece detaylı ve dikkatli uygulanması gerekir. İşlem için tercih edilebilecek yöntemler ve uygulanma şekilleri aşağıdaki gibidir:

  1. Aquafilling: İşlem son derece pratiktir ve herhangi bir ameliyat gerektirmeden gerçekleştirilebilir. Bu işlemin en büyük avantajı hastanı işlem sonrasında direkt olarak günlük yaşamına dönebiliyor olmasıdır. İşlem çoğunlukla iç bacak bölgesine uygulanmaktadır. Aquafilling, su bazlı bir dolgu yöntemidir. İnsan vücudunda sonsuza kadar kalması ne yazık ki mümkün değildir. Bu sebeple işlemi yaptıran kişinin ilerleyen zamanlarda işlemi tekrarlatması gerekebilir. Dolgunun vücutta ne kadar süre kalacağına dair net bir bilgi yoktur fakat yaptıran kişilerin yorumları ve yapılan araştırmalar doğrultusunda ortalama 5 yıl kadar kullanılabildiği ortaya çıkmıştır. Uygulanma şeklin ise aşağıdaki gibidir:
  • Hastaya lokal anestezi uygulanır,
  • Herhangi bir kesi işlemi olmadan bir dolgu cihazı sayesinde hastanın gerekli bölgelerine enjekte edilmeye başlanır,
  • Enjeksiyon esnasında bir diğer el ile hastaya yapılan dolgu düzeltilir ve doğru bölgeye yerleştirilir,
  • İşlem tamamlanır

İşlem esnasında ve sonrasında hasta herhangi bir ağrı veya sancı hissetmeyecektir. Su moleküllerinden oluşturulan bu jel daha çok yumuşak bir yapıya sahip olduğundan dolayı iç bacakta tercih edilmelidir. Dış bacakta kullanımı estetik açıdan hoş durmayabilir.

  1.  Yağ Enjekte Etmek: Yağ enjeksiyonu uzun yıllardır pek çok estetik operasyon alanında kullanılan bir yöntemdir ve oldukça sık tercih edilmektedir. Bu işlemin en büyük avantajı hastanın bedenine yabancı bir madde girişinin olmayışıdır. Hasta kendi bedeninde bulunan yağ hücreleri ile yeni bir görünüme sahip olabilmektedir. Böylelikle uygun görülen başka bir bölge inceltilirken diğer bölge kalınlaştırılır ve her iki bölgede de daha hoş bir görünüm kazanılır. İşlem aşamaları aşağıdaki gibidir:
  • Hastaya genel anestezi yapılır,
  • Belirlenen bölgeden yağ hücreleri liposuction yöntemi ile alınır,
  • Alınan yağlar şırıngalama yöntemi ile bacakta istenilen bölgelere enjekte edilir,
  • İşlem tamamlanır.

İşlem esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu yağ hücrelerinin büyük miktarının bir süre sonra erimesi ve estetiğin tutunamaması durumudur. Bu tip durumların önlenmesi için eriyecek olan yağ miktarının hesaplanması ve yeterli miktarda yağ hücresinin alınması gerekir. Bu işlemler genellikle çok ciddi ölçüde kalınlaştırma yapılacağı zaman tercih edilmeyebilir. Bu durum hastanın vücudunun diğer bölümlerindeki yağ oranı ile de doğru orantılıdır. Enjekte edilen yağın büyük çoğunluğu bölgeye tutunamayacağı için alınacak yağ oranı iyi belirlenmelidir.

  1. İmplant: İmplant yönteminde çoğunlukla silikon kullanılmaktadır. Aynı göğüs operasyonlarında olduğu gibi hastanın bacak bölgesine silikonlar yerleştirilir ve bölgede kalınlaşma sağlanır. İşlem geçici bir işlem değildir ve kalıcı sonuçlar sağlar bu sebeple geçici etki isteyen kişiler için kesinlikle uygun değildir. İşlemin tüm bacağa uygulanması kişinin daha hoş bir estetik görünüme sahip olmasına yardımcı olabilir aynı zamanda aynı seans içerisinde hastanın bileklerine ve diz bölgelerine yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu işlem de estetik açıdan daha hoş bir görünüm kazanmaya yardımcı olacaktır. İmplant tedavisi vücut yağ oranı az olan ve bacaklarında yoğun bir incelik görülen kişilere uygulanmalıdır. İşlem uygulanma şekli kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Fakat genellikle aşağıdaki aşamalar ile uygulanmaktadır: 
  • Hastaya genel anestezi verilir,
  • Bacağın gerekli bölgelerinde 2cm çapında kesiler açılır,
  • Bu kesilerden girilerek tüm bacağa ya da bölgesel olarak belirlenen alanlara önceden hazırlanan silikonlar yerleştirilir,
  • Gerekirse deride germe işlemi yapılır,
  • İşlem tamamlanır

İşlem sonrasında hastanın en az 1 gün hastanede kalması gerekir. İşlem sürecinde büyük kesiler yapılmadığından dolayı operasyon hastanın hareket etmesini fazla etkilemeyecektir. İlk günün sonunda hasta yavaş yavaş yürümeye başlayabilir. Dikişler estetik dikiş şeklinde atılacağından dolayı bacaklarda yok olacak ve estetik görünümü bozmayacaklardır. 

Belirtilen 3 yöntemde aşağıdaki işlemlerin gerçekleştirilmesi için uygulanabilmektedir:

  • Üst bacak kalınlaştırma,
  • Alt bacak kalınlaştırma,
  • Üst iç bacak kalınlaştırma,
  • Alt iç bacak kalınlaştırma

Bacak kalınlaştırma estetiği çöp bacak şikayeti için gerçekleştirilebildiği gibi pek çok farklı şikayet için de gerçekleştirilebilmektedir.

Bacak Kalınlaştırma Operasyonu Riskleri

Bacak estetiklerinde yüksek oranlı riskler görülmemektedir. Oluşabilecek herhangi bir komplikasyon durumunda hastanın işlemi tekrarlanabilir veya düzeltilebilir. İşlem sonrası oluşabilecek şikayetler ise aşağıdaki gibidir:

Hastaya uygulanan yönteme bağlı olarak işlem sonrasında yukarıdaki durumların görülmesi normal olarak karşılanmaktadır. İşlem sonrası iyileşme süreci oldukça hızlıdır. İlk bir haftanın tamamlanması ile hasta daha rahat hareket edebilir hale gelmektedir. Özellikle yapılan ameliyat sonrasında hastanın ilk 2 ay ağır egzersizlerden uzak durması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda doktor kontrolleri de kesinlikle aksatılmamalıdır.

Makaleyi faydalı buldun mu?
0
0
Makeleyi Paylaşın

Bacak Kalınlaştırma ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bacak kalınlaştırma estetiği fiyatları nedir?

Estetik işlemleri kişiye özel olarak yapılan uygulamalardır. Her bireyin estetik açıdan ihtiyacı olan müdahale ve dozaj farklı olabilmektedir. Bu sebeple işlem öncesinde hastaya uygun özel bir plan çıkartılmalıdır. İşlemleri yapacak olan doktor ve işlemin yapılacağı kuruma bağlı olarak fiyatlar farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple işlem öncesinde operasyon randevusu alınırken doktorla ve kurum yetkilileri ile fiyat hakkında konuşulmalı ve net bir fiyat bilgisi alınmalıdır.

Dr. Merve Ergüven