Keneler sıcakkanlı hayvanlar ve insanlara bağımlı olarak yaşamaktadırlar. Bir kene tarafından ısırıldığını fark eden bireylerin yapması gereken en önemli şey keneyi vücuttan uzaklaştırmaktır.

Dolaşım veya metabolizma ile ilgili problemleri olan kişilerde vücudun enfeksiyona yanıt verememesi durumu olan Septik Şok'un tedavisinde amaç enfeksiyonu yok etmektir. 

Kırım kongo kanamalı ateşi, hayvandan insana bulaşan ve tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanabilen virüs kaynaklı bir hastalıktır. Tedavisi; ilaç ve destek tedavi yöntemleridir.

Koma, beynin her iki yarısında meydana gelen hasar sonucunda bilincin kaybedilmesidir. Antiepileptik ilaçlar, sıvı tedavisi ve insülin tedavisi gibi tedavi yöntemleri vardır.

Kırmızı kan hücrelerinin, yapılan testte normalden daha hızlı çökmesi durumu olan Sedimantasyon Yüksekliği hastalık değil, bir belirteçtir. Altta yatan neden tedavi edilmelidir.

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.