Alkol zehirlenmesi, kişinin uzun süre boyunca aşırı alkol tüketmesi sonucunda oluşan durum olup zehirlenme türüne göre tedavi biçimi farklılık göstermektedir.

Penis kırılması, erkek genital organının ereksiyon halindeyken bağ dokularının yırtılması olup yırtılmanın durumuna göre uygun tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Civa zehirlenmesi, kişinin civa elementine maruz kalması sonucu zehirlenmesi olup acil müdahale gerektiren bir durumdur.

Brugada sendromu, kalbi tutan ve kalpte normal ritmin bozulmasına, aritmilerin ortaya çıkmasına sebep olan ve sonucunda da ölüm riski olabilen bir hastalıktır. Tedavisi yoktur ve ani ölüm risklerini önlemeye yönelik bir takım tedbirler alınır.

Kafada şişlik oluşumuna düşme, çarpma, darbe alma gibi travmalar neden olabilir. Şişliğin yanında bölgede morarma, renk değişikliği gözlenebilir. Şişliğin ve renk değişikliğinin zaman içinde düzelmesi beklenir.

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.